Stolpersteine

Stolpersteine in Oegstgeest


De Historische Vereniging Oegstgeest en Comité Herdenken en Vieren hebben de handen ineengeslagen om de Stolpersteine te kunnen realiseren.

Op 12 april 2023 zijn er door het Comité Herdenken en vieren 9 Stolpersteine voor 9 Joodse inwoners in Oegstgeest gelegd. Eén steen is gelegd voor Elisa Alida Lioni-Goldschmidt. Zij was patiënt in Rhijngeest, het huidige gemeentehuis. Haar steen ligt rechts naast de trap bij de ingang.

Stolpersteine in Oegstgeest

Vijf stenen zijn gelegd bij het voormalige entreegebouw van Endegeest. Deze Stolpersteine zijn ter nagedachtenis aan Amalia Sophia Cahen, Levie Emanuel Fruitman, Maurits van Gelderen, Frouktje van Zand en Betje Rozevelt- de Vries. De twee stenen op de Warmonderweg zijn geweid aan Baruch Pinto en Rosalie Pinto- Juchenheim en één steen op de Frederik Hendriklaan aan Aleida Maria Goudsmit-Cohen.

 

Lespakket

De Historische Vereniging Oegstgeest (m.m.v. Jan Halin; Osger) heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een lespakket voor de basisscholen waarin het Stolpersteine project is opgenomen. Dit lespakket wordt aangeboden aan de basisscholen in Oegstgeest e.o. en is geschikt voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs en de eerste klas van het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over het lespakket is te vinden op de site van de Historische Vereniging Oegstgeest, klik op onderstaande knop. 

Lespakket

Toekomstige Stolpersteine

Begin 2024 worden op meerdere plekken in Oegstgeest nog meer Stolpersteine gelegd.

Meer informatie over Stolpersteine of de nieuwsbrief ontvangen? Kijk dan op de site van Herdenken en Vieren Oegstgeest. Hier staat ook op welke manier het project financieel ondersteund kan worden.

Herdenken & Vieren