3 april: Dag van Verhalen/Handschrift

Sommige mensen zijn goede verhalenvertellers. Verhalend een sprookje overbrengen of rond een kampvuur iedereen de stuipen op het lijf jagen. Sommigen verhalen doen al eeuwen de ronde. Mond tot mond worden broodje-aapverhalen rondverteld. En wat zegt je handschrift over jou als mens? Kunnen we door handschrift ook meer te weten komen over de makers van grottekeningen? En waarom hebben dokters eigenlijk een doktershandschrift?

Op zondag 3 april is het op de kalender van Leiden European City Of Science 2022 de dag van verhalen, dit heeft Dorpsmarketing Oegstgeest gecombineerd met de dag van het handschrift. In samenwerking met Faculteit Der Geesteswetenschappen van Universiteit Leiden zullen op deze dag twee interessante workshops worden gehouden bij Landgoed Oud Poelgeest. Tijdens de workshops zal sociaal historicus Luc Bulten (Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Leiden) de deelnemers van de workshops kennis laten maken met de wereld van handschriften uit het verleden: historische verhalen.

In twee workshops van 45 minuten zal er kort worden stilgestaan bij de geschiedenis van schrijven in Nederland en de wereld, en de sporen die deze geschiedenis heeft achtergelaten in de vorm van bronnen. Tijdens deze workshops zal er worden nagedacht over het belang van dit soort historische geschriften en wat we ermee kunnen doen. Ook ga je zelf aan de slag met een historisch verhaal om te kijken wat het handschrift van de mensen van toen ons leert over hun levens, maar ook over onze levens nu.

Woon een workshop bij voor €4 euro p.p. (inclusief kopje koffie of thee). Inloop is vanaf 14:00 uur voor de eerste workshop die van start gaat om 14:30 uur. Voor de tweede workshop is de inloop vanaf 15:15 uur en die start om 15:30 uur. Graag reserveren via de mail naar mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl. Alle informatie is te vinden via de QR-code van 3 april in de kalender van Leiden European City of Science 2022.