1 april: Dag van de Tulp

De tulp in Nederland

Nederland is gek en trots op bloemen. We promoten immers met vol enthousiasme evenementen als het Bloemencorso van de Bollenstreek en ook Lentepark Keukenhof. Van alle bloemen is de tulp uitgegroeid tot Nederlands icoon. Dat terwijl de oorsprong van de tulp niet eens in ons land ligt. De bloem werd immers voor het eerst geteeld in Turkije. Het woord ‘tulp’ is zelfs afgeleid van het Turkse woord voor tulband!

Tulpen staan niet alleen voor tulbanden, maar ook voor liefde. In het geval van Nederland natuurlijk voor vaderlandsliefde. De tulpenbol heeft menig gezin gevoed tijdens de oorlog en men heeft genoten van de serie De Zwarte Tulp op televisie. De kleurrijke bloem heeft een bonte geschiedenis.

Leiden European City of Science 2022

Volgens de kalender van Leiden European City Of Science is het op 1 april de Dag van de Tulp. In het kader daarvan organiseert Dorpsmarketing Oegstgeest een interessante middag. Proef bijvoorbeeld tulpenthee tijdens een high-tea bij kasteel Oud-Poelgeest. Probeer een uitzonderlijk slokje tulpenpilsener van www.tulpentekoop.nl .

Woon de lezing bij van Leonie Kaptein van DNA in Beeld en projectleider van Tulpenmanie Leiden. Zij zal uitleggen dat een tulpenbol meer DNA heeft dan een mens. Of maak een mooie wandeling langs de tulpenboom van Boerhaave en de reuze tulpenbol van het kunstproject Giant Tulip Bulbs, deze kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit de Bollenstreek. De bol is eenmalig in Oegstgeest te zien.

Unieke high-tea bij Landgoed Oud Poelgeest

Kom op deze dag meer te weten over de tulp! Reserveer voor de unieke high-tea en lezing met vele extra’s bij Landgoed Oud Poelgeest via www.restaurantoudpoelgeest.com. Het evenement zal van start gaan om 14:30 uur en eindigen om circa 16:30 uur. De kosten zijn € 19,50 p.p.

Via de QR code in de kalender van Leiden European City Of Science kunt u meer informatie krijgen.