Kleuter Speurtocht

Meenemen:

  • 1 Stoepkrijt
  • Optioneel: Per kind een ruil-cadeautje voor de schatkist (iets waar jullie mee uitgespeeld/uitgelezen/uitgekeken zijn) zodat deze gevuld blijft.
  • Voor de begeleiders: dit documentje digitaal of geprint.

 

Startpunt: Schoolplein montessori aan de Lange Voort 261C

 

Het Verhaal

Toen de school dicht moest door Corona werden de kaboutertjes die normaal op school alle werkjes en alle hoeken bewaken een beetje zenuwachtig. Hoe moest het nu met al die mooie werkjes en speeltjes als er niet meer mee gespeeld wordt? Dan worden ze vast heel verdrietig! Nu wonen deze kabouters niet voor niets in de school, het zijn namelijk hele slimme kabouters. Deze slimme schoolkabouters hebben natuurlijk iets bedacht om dat te voorkomen: ze brengen de verdrietigste werkjes en speeltjes naar jullie toe! Maar ja, ze kunnen niet te ver weg van de school, dus …… alle spulletjes liggen ergens in de buurt van de school op jou te wachten. Ga jij naar ze op zoek? Daar worden zowel de kabouters als de spulletjes vast heel blij van.

 De kabouters hebben een rood spoor achtergelaten, maar, je moet onderweg wel bewijzen dat je al een slimme, fitte en goed-luisterende kleuter bent. Alleen dan kan je de schat vinden.

Kan jij het?

Verlaat dan naast het schoolplein bij het hek aan de Lange Voort 261C en zoek naar de rode 1.

 

Voor de begeleiders:

De speurtocht volgt rode lintjes en rode kaartjes met cijfers in volgorde van 1 tot en met 14

Het cijfer op het kaartje correspondeerde met een opdracht hieronder. Er zijn 4 opdrachten die hints geven voor het vinden van de schat. De overige opdrachten moeten goed worden uitgevoerd om door te mogen.

 

Let’s go

Het is de bedoeling dat de ouders/ begeleiders de teksten voorlezen aan de kleuters, teksten die alleen voor de ouders zijn staan dikgedrukt en tussen haakjes! Mocht een opdracht voor een aanwijzing toch niet lukken staat deze alsnog onder de opdracht