Houd Oegstgeest vitaal, koop (ook online) lokaal!

Oegstgeester voorzitters herhalen hun oproep: ‘Houd Oegstgeest vitaal, koop (ook online) lokaal’

‘Houd Oegstgeest vitaal, koop (ook online) lokaal’. Deze oproep van ruim 40 voorzitters van verenigingen en instellingen in Oegstgeest wordt de komende tijd weer op vele manieren herhaald. De oproep is een initiatief van Dorpsmarketing Oegstgeest samen met de Rabobank Leiden-Katwijk en de gemeente Oegstgeest.

 

De oproep werd eind april 2020 voor het eerst prominent gedaan in de Oegstgeester Courant bij het begin van de eerste lockdown vanwege corona. De nieuwe oproep, die nu is ondertekend door een aantal sindsdien nieuw aangetreden voorzitters, verschijnt onder meer in het Informatiemagazine Oegstgeest 2022, dat in april huis-aan-huis wordt verspreid door enthousiaste leden van de korfbalvereniging CVK Fiks. De betrokken voorzitters beloofden de oproep ook via hun eigen communicatiemiddelen onder de aandacht te blijven brengen.

Volgens dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt is de herhaling van die oproep juist op dit moment heel belangrijk. ‘De coronacrisis heeft voor veel ondernemers grote nadelige gevolgen gehad. Veel ondernemers in Oegstgeest hebben onder druk van de afgelopen tijd geïnvesteerd in online shoppen. Dat is nu vrijwel overal mogelijk. Het is in het belang van zowel onze winkeliers als van de bewoners, dat we onze winkelcentra gezond houden door fysiek bezoek aan hun winkels en hun sites. Daarom is deze herhaalde oproep van de 40 voorzitters bij het begin van de lente zeer op zijn plaats’.