Bloemzaden voor goed doel

Koop zaad voor het goede doel bij PGO.

Inwoners van Oegstgeest in actie voor de bij én Kinderen in de Knel
In de veertigdagentijd (de tijd tussen carnaval en Pasen) besteden de kerken in Oegstgeest extra aandacht aan kwetsbaren in de samenleving. Omdat er daarnaast zorgen zijn over de terugloop van het aantal bijen en vlinders in Nederland, heeft de diaconie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest (Groene Kerk en Regenboogkerk) dit jaar gekozen voor de zadenactie van Kerk in Actie.

De hele maand maart kunt u bij ons zakjes bijvriendelijke bloemenmengels bestellen. De opbrengst van de verkoop gaat naar ons project, Stichting Kleine Arbeider in Bogotá, Colombia, een project van Kinderen in de Knel (Kerk in Actie).

Er is keuze uit drie verschillende mengsels met elk meer dan twintig verschillende bloemsoorten, zodat er op elke grondsoort genoeg bloemen op zullen komen:
- Vlindermengsel: hier komen zowel vlinders als bijen op af, een genot om te zien;
- Kindertuin-mengsel: met lager-groeiende bloemen die niet giftig zijn. Geen zorgen of kleine kinderen de bloemen plukken en in de mond stoppen;
- Bijenmengsel: het mengsel dat het meest gericht is op bijen, met ook prachtige bloemen.

Het zaadzakje wordt geleverd door een gerenommeerde zaadteler, bevat uiteraard zaai-instructies en er bevat genoeg zaad voor zo’n drie vierkante meter. Eén zakje kost € 2,50, drie zakjes kosten € 7,00.
Zaden kunnen worden besteld door een e-mail te sturen naar diaconie@pgoegstgeest.nl met naam, adres, mengsel-keuze en aantal zakjes. Of stuur een appje naar 06-50280402. Graag betaling door het bedrag naar rekeningnummer NL87 INGB 0000 3734 56 van de diaconie PGO over te maken o.v.v. Wees erBIJ Colombia. De zakjes worden dan in april in uw brievenbus bezorgd.

Bestellingen ontvangen we graag voor 31 maart 2021 zodat u in april kunt gaan zaaien!

Alvast bedankt voor uw steun aan de bij en ons project in Colombia, Herma Pauptit, taakgroep Diaconaat & Zending PGO.

Iedereen kan meedoen aan deze actie! Hoe meer bloemen, hoe beter voor de bijen en vlinders!

Wanneer

  • dagelijks vanaf 1 maart 2021 t/m 31 maart 2021