MEC zelfbegeleidende wandeling

Contact

Adres:
MEC Oegstgeest
Oegstgeesterweg 43
Oegstgeest
Plan je route

Ga zelf op pad zonder begeleiding van MEC.

Het MEC wil de traditie om op de tweede zondag van de maand een wandeling door de natuur aan te bieden graag voortzetten. Dit moet wel in aangepaste vorm omdat groepen niet groter mogen zijn dan vier. Dit betekent dat het MEC een plattegrond van een wandeling ter beschikking stelt maar helaas de wandeling niet met gidsen kan begeleiden. Het wordt dus een self guiding tour.

Je kunt de plattegrond downloaden op de site van het MEC www.mecoegstgeest.nl. Achtergrondinformatie kun je vinden in het boekje inspirerende dwaaltochten waar de wandeling in het kader van open monumentendag 2020 beschreven is. Zie ook https://www.osger.nl.

Er is in 2014 rond de Klinkenbergerplas – een gesaneerd zandwingebied – een wandelpad aangelegd. In 2018 is het gebied rond de plas na uitgebreide inspraak van burgers opnieuw ingericht. Daarbij is zoveel mogelijk getracht rekening te houden met de diverse groepen gebruikers. Op de Klinkenbergerplas bivakkeren elke winter duizenden smienten, kleurige eenden uit noordelijke streken.

De volgende wandeling is op zondag 10 januari 2021 om 10.00 uur. We hopen dat we dan weer begeleide wandelingen kunnen aanbieden. Noteer deze datum vast in je nieuwe agenda.

Wanneer

  • elke maand op de 2e zondag van de maand