Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Prikken zonder afspraak tot eind 2023

Vanaf dinsdag 14 november kun je ook op de vaste vaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zonder afspraak een coronaprik halen. Mits je daarvoor in aanmerking komt natuurlijk. Op onze tijdelijke pop-up priklocaties kon je al zonder afspraak terecht. Kijk op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor adressen en openingstijden.

Door de vrije inloop kan het op momenten druk zijn. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik komt halen. Als de wachtrij te lang wordt, vragen we bezoekers zonder afspraak de prik later te halen. Wie een afspraak maakt, is wel altijd zeker van een prik. Je kunt alleen voor de vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden een afspraak maken, voor de pop-up priklocaties niet. Een afspraak maken of wijzigen gaat via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070.

Voor wie
Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.