Jet Bussemaker signeert

Contact

Adres:
Rijnlandse Boekhandel
Rijnlandseboekhandel
Lange Voort 35
2343 CA Oegstgeest
Plan je route

Jet Bussemaker signeert boek 'Ministerie van Verbeelding'.

Oud-Oegstgeestenaar Jet Bussemaker is zaterdag 6 maart te gast bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest. Zij signeert tussen twee en drie uur haar nieuwe boek 'Ministerie van Verbeelding'. Zij is opgegroeid in Oegstgeest en na haar middelbareschooltijd aan het Rijnlands Lyceum verhuist naar Amsterdam.

In dit boek, dat al enkele mooie recensies kreeg, blikt oud-minister Jet Bussemaker terug op haar tijd in de politiek, eerst als kamerlid, later als staatssecretaris en minister. Zij barstte van de idealen toen ze de politiek inging. Maar in de politieke praktijk als bewindspersoon stootte zij regelmatig haar neus en zag mooie plannen verzanden. En in intussen werd de kloof met de burger alsmaar groter, een thema wat bij de komende verkiezingen nog steeds belangrijk is in alle partijprogramma’s. In Ministerie van Verbeelding legt Bussemaker op openhartige wijze rekenschap af van haar politiek carrière en trekt ze belangrijke lessen voor de toekomst. Ze pleit voor een flexibele, creatieve overheid met een hart, een overheid die zich niet blindstaart op bureaucratische cijfers maar die de burger houvast biedt in complexe tijden. Het blijft niet bij visie alleen, helder en overtuigend schetst ze de stappen om die te verwezenlijken. Het is een uniek, meeslepend en belangwekkend boek van een politicus die haar idealen nooit heeft verloren.

Jet Bussemaker signeert op 6 maart een uur lang volledig corona-proof in de etalage van de Rijnlandse Boekhandel. Het boek kan vanaf nu worden gereserveerd en, al dan niet met boodschap van Jet, laten signeren. Het kan daarna worden afgehaald bij het afhaalloket of het wordt bezorgd.

Wanneer

  • zaterdag 6 maart 202114.00 - 15.00 uur