Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Wim Daniëls over Royaards

Contact

Adres:
Dorpscentrum Oegstgeest
Lijtweg 9
2341 HA Oegstgeest
Plan je route

Literaire duizendpoot Wim Daniëls komt op 19 maart, de laatste zondagmiddag van de Boekenweek, op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel naar Oegstgeest.

Daniëls vertelt over zijn recent verschenen boek 'Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier'. Dit boek is een portret van Albert Sutherland Royaards (1855-1900), die geboren werd op Ambon. Als baby overleefde hij een hersenvliesontsteking maar verloor daarbij zijn gehoor.

Als kleine jongen maakte Royaards per boot de lange reis naar Nederland, waar hij, ondanks zijn handicap, een geslaagd ondernemer werd. Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwhandel te verkopen, stapte op zijn fiets (een recente uitvinding in die tijd!) en ging op pad. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? Wim Daniëls vertelt het met zijn kenmerkende passie en een flinke dosis humor.

De middag is in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Kaarten à tien euro zijn verkrijgbaar bij de Rijnlandse Boekhandel.