Oktober Jan Wolkers-maand

Wandelingen onder begeleiding

Dorpsmarketing Oegstgeest heeft voorts in samenwerking met de Wandelclub Oegstgeest een Wolkers wandelroute gemaakt. De route is gedrukt en maakt inmiddels deel uit van een serie samen met de Boerhaave fiets- en wandelroute. Het plan is dat de serie routes in het najaar wordt uitgebreid met een architectuurwandeling.

De Wolkers wandeling zal op woensdag 20 oktober en zaterdag 23 oktober onder begeleiding van Jolanda Bisselink worden gelopen. De wandeling start om 14.00 uur bij Kasteel Oud-Poelgeest en leidt langs zijn geboortehuis, zijn school en andere bijzondere plekken. 

Opgeven voor de wandeling kan via onderstaande button, geef uw naam door en de gewenste datum.
 

Geef je op!

'Terug naar Oegstgeest' brood

In het kader van de Wolkers maand zal er bij bakkerij Hugo de Groot een ‘Terug naar Oegstgeest’-brood te koop zijn. Dit desembrood is gevuld met Turks Fruit, een associatie met Wolkers’ bekendste verfilmde werk, het boek is inmiddels al 52 jaar geleden uitgegeven.

Hugo de Groot bakkerij
Kempenaerstraat 111

Bibliotheek Bollenstreek aan de Lange Voort

Ook de Bibliotheek Bollenstreek aan de Lange Voort doet mee aan de Wolkers maand. De gehele maand oktober komt er in de bibliotheek een speciale hoek met boeken van Jan Wolkers, natuurlijk met een ‘Terug naar Oegstgeest’ boekenlegger!

De bezoekers worden opgeroepen om nog eens terug te komen of terug te keren naar Oegstgeest, ook dit is geïnspireerd door de titel van het boek ‘Terug naar Oegstgeest’ van Jan Wolkers.